ЛЕПАК ЗА ДРВО D3 200мл

SKU: DKDD3200_2/MK Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649074317

Количина во пакет:  10 ком

Модерен, еднокомпонентен лепак дизајниран за ладно лепење на дрво. По стврднувањето, се создава издржлив, флексибилен и безбоен спој, кој се карактеризира содобра температурна отпорност и класа на отпорност на вода D3 според PN-EN 204. АПЛИКАЦИЈА: Дизајниран за лепење: дрво блок табли, иверки, иверица и др. Не се лепи на PP, PE, PTFE. За употреба во затворени простории и на отворени локации кои не се подложни на директен и долготраен контакт со вода.

КАКО СЕ КОРИСТИ: Чекор 1: Внимателно исчистете ги залепените површини, исчистете ги со прашина и обезмастете ги со ацетон. Чекор 2: Поставете ги површините заедно што е можно подобро. Чекор 3: Исчистете ги сите остатоци од претходното сликање. Чекор 4: Нанесете тенок слој лепак на една од површините што треба да се спојат, а потоа цврсто притиснете ги елементите заедно. Чекор 5: Отстранете го вишокот лепак. Чекор 6: Ако лепите тврдо дрво, нанесете лепак на двете површини. Чекор 7: По употреба цврсто запечатете го пакувањето со лепак. ПРОЧИТАЈ ПРЕД УПОТРЕБА: 1. Пред нанесувањето, проверете го дејството на лепилото на залепените елементи. 2. Користете на температура од (10÷30)°C. 3. Температурниот опсег на работи се однесува на температурата на воздухот, подлогата и залепените елементи. 4. Релативната влажност на воздухот треба да биде од (40÷70)%. 5. Дрвото што треба да се лепи треба да биде суво, со содржина на влага од (8÷12)%. 6. Исчистете ги валканите алатки и свежите дамки од лепак со топла вода. 7. Отстранете ја исушената нечистотија со соодветно средство.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=159

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ЛЕПАК ЗА ДРВО D3 200мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *