ДРВО ВОДООТПОРЕН ЛЕПАК D4 40мл

SKU: DKDD4040/BL/MK Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649073105

Количина во пакет 12 ком

Професионално, еднокомпонентно лепило со најголема водоотпорност на спојницата во класата D4 според PN-EN 204. Одличен е за лепење дури и на влажно дрво. Се стврднува со реакција со влагата во дрвото и воздухот.

АПЛИКАЦИЈА: Дизајниран за лепење: Сите видови на дрво. иверки блок табли. За внатрешна и надворешна употреба на места изложени на директен, краткотраен контакт со вода. Не се лепи на PP, PE, PTFE.

КАКО СЕ КОРИСТИ: Чекор 1: Внимателно исчистете ги залепените површини, исчистете ги од прашина и обезмастете ги со ацетон. Чекор 2: Исчистете ги сите остатоци од претходното сликање. Чекор 3: Поставете ги површините заедно што е можно подобро. Чекор 4: Нанесете го лепилото на двете површини што треба да се спојат. Чекор 5: Ако нема потреба да се лепи целата површина, нанесете го лепилото во ленти оддалечени приближно 100 mm. Чекор 6: Нанесете ги пругите на рабовите на површината што се лепи. Чекор 7: Пругите за лепило треба да имаат дијаметар од (2÷10) mm. Чекор 8: Количината на употребениот лепак мора да биде доволна за двете површини. Чекор 9: Ако лепете херметички материјали (освен дрво), испрскајте ја залепената површина со водена магла за да обезбедите целосно стврднување на врската. Чекор 10: Цврсто и рамномерно притиснете ги залепените делови. Чекор 11: Отстранете го вишокот лепак. Чекор 12: Оставете под тег или стегач додека не се стегне лепливата врска. Чекор 13: По употреба цврсто запечатете го пакувањето со лепак.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=2324

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ДРВО ВОДООТПОРЕН ЛЕПАК D4 40мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *