ФИКС СТРОНГ МОНТАЖНО ЛЕПИЛО ПРОЅИРНО 280мл

SKU: DKMF280BE/МК Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649074379

Количина во пакет 8 ком

Професионално лепило наменето за сите завршни и монтажни работи. Има многу широк опсег на апликации и многу висока јачина на поврзувачките елементи изработени од различни материјали. Ги заменува завртките, клинците, спојниците и завртките. Не истекува од вертикални површини, лесно се нанесува и шири. Создава безбоен завар по сушењето.

АПЛИКАЦИЈА: Може да се користи за лепење на декоративни елементи, т.е. украсни тавани и первази, паравани за радијатори, украсни плочки, плафони, подни и ѕидни облоги, подни и ѕидни панели, ламинати и сл., како и за лепење на изолација од минерална волна и стаклена волна. Може да се користи за лепење на сите вообичаени подлоги што се користат во градежништвото.

КАКО СЕ КОРИСТИ: Чекор 1: Темелно исчистете ги елементите што треба да се спојат, исчистете ги од прашина и обезмастете ги со алкохол од техничка класа. Чекор 2: Отстранете ги сите остатоци од боја. Чекор 3: Израмнете ја површината. Чекор 4: Исечете го врвот на кертриџот и закачете го изливот за точење. Чекор 5: Нанесете го лепилото во точки или ленти на подлогата или на елементот што се лепи. Чекор 6: Дополнително, нанесете капка на аглите и краевите на залепените предмети. Чекор 7: Поврзете ги залепените елементи и притиснете ги заедно околу 30 сек. Чекор 8: Отстранете го вишокот лепак. Чекор 9: Залепените делови може да се постават без да се откинат приближно 10 минути од нанесувањето на лепилото. Чекор 10: Ако има стрес или ако прицврстените делови се особено тешки, тие мора да се задржуваат додека целосно не се залепат. Чекор 11: По завршувањето на работите цврсто затворете го пакувањето со лепак. Чекор 12: Исчистете ги валканите алатки и свежите дамки од лепак со топла вода. Чекор 13: Исушениот лепак може да се отстрани само механички.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=161

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ФИКС СТРОНГ МОНТАЖНО ЛЕПИЛО ПРОЅИРНО 280мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *