ФИКС СТРОНГ МОНТАЖНО ЛЕПИЛО БЕЛО 280мл

SKU: DKMF280/МК Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649074362

Количина во пакет 8 ком

Професионално лепило наменето за сите завршни и монтажни работи. Наменетo за завршни работи во градежништвото со одлична почетна адхезија на типични подлоги. Ги заменува завртките, клинците, спојниците и завртките. Не истекува од вертикални површини, лесно се нанесува и шири. АПЛИКАЦИЈА: Совршенo за лепење елементи од дрво, метал, керамика, стакло, иверица, материјали слични на дрво, ПВЦ, полистирен, полиуретан и други. Може да се користи за лепење на декоративни елементи, т.е. украсни тавани и первази, паравани за радијатори, украсни плочки, плафони, подни и ѕидни облоги, подни и ѕидни панели, ламинати и сл., како и за лепење на изолација од минерална волна и стаклена волна. Може да се користи за лепење на сите вообичаени подлоги што се користат во градежништвото. Наменето за внатрешна и надворешна употреба. КАКО СЕ КОРИСТИ: Чекор 1: Залепените површини треба темелно да се исчистат, исчистат од прашина и да се обезмастени. Чекор 2: Израмнете ја површината. Чекор 3: Исчистете ги сите остатоци од претходното сликање. Чекор 4: Исечете го врвот на кертриџот и закачете го изливот за точење. Чекор 5: Нанесете го лепилото во точки или ленти на подлогата или на елементот што се лепи. Чекор 6: Дополнително, нанесете капка на аглите и краевите на залепените предмети. Чекор 7: Поврзете ги залепените елементи и притиснете ги заедно околу 30 сек. Чекор 8: Отстранете го вишокот лепак. Чекор 9: Залепените делови може да се постават без да се откинат приближно 10 минути од нанесувањето на лепилото. Чекор 10: Ако елементите се под напнатост или се особено тешки, имобилизирајте ги додека лепилото целосно не се стврдне. Чекор 11: По употреба цврсто запечатете го пакувањето со лепак. Чекор 12: Исчистете ги валканите алатки и свежите дамки од лепак со топла вода. Чекор 13: Исушениот лепак може да се отстрани само физички со соодветен апарат.

ПРОЧИТАЈ ПРЕД УПОТРЕБА: 1. Користете на температура од (10÷30)°C. 2. Температурниот опсег на работи се однесува на температурата на воздухот, подлогата и залепените елементи. 3. Најмалку една од залепените површини мора да биде порозна и впива. 4. Пред нанесувањето, проверете го дејството на лепилото на залепените елементи. 5. Целосната механичка сила на спојувањето се постигнува по приближно 24 h.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=161

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ФИКС СТРОНГ МОНТАЖНО ЛЕПИЛО БЕЛО 280мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *