УНИВЕРЗАЛНО КОНТАКТНО ЛЕПИЛО 500мл

SKU: DKUK500BE/AE/MK Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649074423

Сенаменско, силно контактно лепило во форма на аеросол. Може да се користи за тапацир и за лепење теписи. Опремен со вентил за едноставно и практично нанесување на лепилото. Се карактеризира со висока почетна адхезија и мала апсорпција. Идеален е за апликации каде што нанесувањето на конвенционалните лепила може да биде тешко. Совршен за одржување на домот, опрема за кампување и моделирање.

АПЛИКАЦИЈА: Производот е дизајниран за лепење на повеќето материјали што се користат во индустријата за тапацир, како што се ткаенини, влакнести материјали, јута, пена. Се користи и за лепење на картон, плута, кожа, гума меѓу себе и на материјали од дрво, бетон, керамика итн.

Наменето за внатрешна и надворешна употреба. Не користете за лепење флексибилни PVC, EPS, XPS, PE, PP, тефлонски полистирен. КАКО СЕ КОРИСТИ: Чекор 1: Деловите што треба да се залепат треба да бидат темелно исчистени, обезмастени и, по можност, порамнети. Чекор 2: Добро протресете го садот пред употреба. Чекор 3: Се препорачува да се нанесе лепилото со држење на конзервата под агол од 70 степени во однос на површината што треба да се залепи. Чекор 4: Нанесете го лепилото на површината и елементот што треба да се залепи. Чекор 5: Порамнете ги споените површини, исчистете ги, исчистете прав и одмастете ги. Чекор 6: Почекајте 2-5 минути за да не се префрли лепилото на

прстите кога ќе го допрете (во зависност од температурата и влажноста на воздухот, овој пат може да се промени). Чекор 7: За да спречите блокирање на прскалката за прскање, свртете го садот наопаку на крајот од секоја употреба и притиснете ја млазницата надолу додека не се отстранат остатоците од лепилото од вентилот.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=2340

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “УНИВЕРЗАЛНО КОНТАКТНО ЛЕПИЛО 500мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *