ЛЕПИЛО ЗА ГРАДЕЖНА МОНТАЖА 280мл

SKU: DKMCBD280/МК Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649074355

 

Количина во кутија 8 ком

Лепило паста подготвена за употреба. Создава издржлив спој со одлична адхезија на типични подлоги во градежништвото.

АПЛИКАЦИЈА: Совршен за лепење елементи од дрво, метал, керамика, стакло, иверица, материјали слични на дрво, ПВЦ, полистирен,полиуретан и други. Може да се користи за лепење на декоративни елементи, т.е. украсни тавани и первази, паравани за радијатори,украсни плочки, плафони, подни и ѕидни облоги, подни и ѕидни панели, ламинати и сл., како и за лепење на изолација од минерална волна и стаклена волна. Може да се користи за лепење на сите вообичаени подлоги што се користат во градежништвото. Наменето и за внатрешна и надворешна употреба. Не се лепи на PP, PE, PTFE. КАКО СЕ КОРИСТИ: Чекор 1: Порамнете ги залепените површини, прилагодете ги една на друга, исчистете ја прашината и одмастете. Чекор 2: Исчистете ги сите остатоци од претходното сликање. Чекор 3: Исечете го врвот на кертриџот и закачете го изливот за точење. Чекор 4: Нанесете го лепилото во точки или ленти на залепениот елемент. Чекор 5: Дополнително, нанесете капка на аглите и краевите на залепените предмети. Чекор 6: Поврзете се и цврсто притиснете низ 30 сек. Чекор 7: Залепените делови може да се постават без да се откинат приближно 10 минути од нанесувањето на лепилото. Чекор 8: Ако елементите се под напнатост или се особено тешки, имобилизирајте ги додека лепилото целосно не се стврдне. Чекор 9: Исушениот лепак може да се отстрани само физички со соодветен апарат. Чекор 10: По употреба цврсто запечатете го пакувањето со лепак.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=200

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ЛЕПИЛО ЗА ГРАДЕЖНА МОНТАЖА 280мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *