МОНТАЖНО ЛЕПИЛО ЗА ПЕРВАЗИ 280мл

SKU: DKLI280/МК Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649074348

Количина во пакет 8/1

Се карактеризира со висока јачина на врзување. Создава флексибилни споеви со одлична адхезија на типични подлоги во градежништвото. Не ги валка залепените површини.

АПЛИКАЦИЈА: Производ дизајниран за лепење на первази, агли, четвртини, прагови, украсни елементи, дрвени каси и други материјали слични на дрво, како и минерална волна. За лепење на сите стандардни подлоги кои се користат во градежништвото, т.е. цемент, цемент-вар, кошулици, самонивелирачки маси со минимална дебелина од 2 мм, иверки и плочи од плева. За внатрешна употреба. Подлогата мора да биде впивачка и порозна. Не се лепи на PP, PE, PTFE. КАКО СЕ КОРИСТИ: Чекор 1: Залепените површини треба темелно да се исчистат, исчистат од прашина и да се обезмастени. Чекор 2: Поставете ги површините заедно што е можно поблиску. Чекор 3: Отстранете ги сите фрагменти кои се лабави и влијаат на адхезијата. Чекор 4: Исечете го врвот и вметнете ја млазницата за дозирање. Чекор 5: Нанесете го лепилото во точки или ленти на залепениот елемент. Чекор 6: слојот на лепилото треба да биде дебел 3-5 mm. Чекор 7: Врзете ги залепените елементи, а потоа притиснете цврсто и рамномерно. Чекор 8: Залепените делови може да се постават без да се откинат приближно 15 минути од нанесувањето на лепилото. Чекор 9: Ако елементите се под напнатост или се особено тешки, имобилизирајте ги додека лепилото целосно не се стврдне. Чекор 10: По употреба цврсто запечатете го пакувањето со лепак. Чекор 11: Исушениот лепак може да се отстрани само физички со соодветен апарат.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=175

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “МОНТАЖНО ЛЕПИЛО ЗА ПЕРВАЗИ 280мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *