ХИБРИДЕН ЛЕПАК БЕЛ 290мл

SKU: DKMPH290BI/MK Category: Tag:
 

Description

EAN: 5903649074386

Висококвалитетно, единечно лепило со изолациски својства, базирано на модифицирани силани. Тој е многу силен и трајно флексибилен кога е целосно залепен. Не предизвикува метална корозија. Не содржи изоцијанати и растворувачи. Се карактеризира со висока јачина на врзување.

АПЛИКАЦИЈА: Дизајниран за лепење на повеќето материјали што се користат во градежништвото, инженерството и автомобилската индустрија. Има одлична адхезија на повеќето материјали, односно метал, природен камен, бетон, тула, застаклена керамика, дрво, стакло, разни видови синтетички материјали итн. Може да се користи дури и на влажни површини. Не се лепи на PP, PE, PA, PTFE, битуменозни површини, поликарбонати и полиакрилати.

КАКО СЕ КОРИСТИ:

Чекор 1: Темелно исчистете ги залепените површини од прашина, маснотии, маснотии, ‘рѓа и други загадувачи кои може да ја намалат адхезијата. Чекор 2: Исечете го врвот и вметнете ја млазницата за дозирање. Чекор 3: Нанесете го лепилото во точки или ленти на подлогата или на елементот што се лепи. Чекор 4: Доколку е потребно, чукајте со гумен чекан. Чекор 5: Залепените делови може да се постават без да се откинат приближно 10 минути од нанесувањето на лепилото. Чекор 6: Ако елементите се под напнатост или се особено тешки, имобилизирајте ги додека лепилото целосно не се стврдне. Чекор 7: По завршувањето на работите цврсто затворете го пакувањето со лепак.

https://www.dragon.com.pl/produkt.html?id=1782

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ХИБРИДЕН ЛЕПАК БЕЛ 290мл”

Your email address will not be published. Required fields are marked *